...eli mitä olen oppinut.

... mikroaaltouunista

kun keitän mannapuuroa, tarkoin vartioin kiehumisen eri asteita. En käy hakemassa lautasia lusikoineen pöytään, en etsi pakastimesta marjoa, en mieti liian syvällisiä. Seison ja olen mikroaaltouunin vierellä, ja seuraan puuron kiehumista. Niin ettei se kiehu yli sotkien mannapuuromaisella massallaan juuri puhdistetun mikroaaltouunin.

 

... pukeutumisesta

musta ei ole suuren naisen ainoa väri. Vaikka sen kerrotaan pienentävän ja hoikentavan. Vaikka kuinka puen päälleni mustaa housua mustine puseroineen ja jakkuineen, vaakani näyttää juuri sitä ihan samaa lukemaa, mitä puntaroin vaihtaessani jakkuni iloisemmin väritettyyn, punaisen eri sävyihin, puseroni punaiseen, kengätkin ehkä. Mustallako lienee saadaa liian suuren fyysisen ulottuvuuksien omaavat ihmiset masentumaan ja yhä vain lihomaan lisää? Kenties tämä mustaan pukeutumisen neuvo on kateellisen hoikan ihmisen keksimää, hänen joka ei kestä meidän ulottuvaisten ja monenmutkaisten ihmisten elämästä nauttimista.

 

... autolla ajamisesta

on ihan hyvä, että suunnittelee ajomatkansa kaupungilla oikein. Miettii tarkoin, mihin autonsa parkeeraa, ja mihin suuntaan. Pääasiallisesti hyviä parkkipaikkoja ovat suurten markettien parkkialueen reunamat, ne joista yleensä ihmiset eivät enää jaksa kävellä markettiin. Sinne saa autonsa pysäköityä niin, että auton nokka on kohden menosuuntaa eikä parkkialueelta poistuessaan tarvitse peruuttaa. Toinen hyvä asia näin pysäköimisessä on se, että auton reunat jäävät vaille ahtaasti pysäköityjen alueella saatavia kolhuja ja jälkiä.

 

... esimiehistä

pääasiallisesti on hyvä osoittaa kunnioitusta ja suurta arvostusta esimiestään kohtaan. Erityisen tärkeää tämä on sellaisia esimiehiä kohtaan, jotka ovat itseään nuorempia, paremmin koulutettuja mutta vähemmän käytännön työtä tehneitä. Ei parane mennä sellaista nuorta herraa kovin arvostelemaan, saatikka neuvomaan. Omat käytännössä opitut tiedot ja taidot kannattaa pitää omana tietonaan, ja hyväksyä nuoren ekonomipojan ideat ja ehdotukset. Ettei vain epäilisi vanhemman rouvan astuvan varpailleen, ja joutuisi näin erottamaan hänet vakinaisesta palveluksesta. Tämä asia on erityisen hyvin, kantapään kautta opittu.

 

... rahasta

raha on rajallinen resurssi. Ei ehtymätön, kulutukseni mukaa käyttäytyvä vaihtovälineiden virta. Rahan saan vastineeksi tehdyistä vapaa-ajan uhrauksista voidakseni nauttia vapaa-ajastani. Rahaa on syytä käyttää säästeliäästi, silloin kun sitä säästeliäästi tililleni tulee. Mielellään tililläni saisi olla rahaa hiukan enemmän kuin on laskulokerikossani laskuja. Mitä laskujen maksamiseen tulee, ne olisi syytä maksaa saamallani rahalla ennen kolmatta karhukirjettä. Paljon vapaa-ajan menettämisestä saatu raha riittää elämiseen yhtäpaljon kuin vähemmän vapaa-ajan menettämisestä saatu raha. Kun oppii laskemaan oikein, tulonsa ja menonsa. Enemmän rahan kanssa ei välttämättä ole yhtään sen onnellisempi kuin vähemmän rahan kanssa. Tosin tällöin voi käyttää Chanelin päivävoideta Pirkka päivävoiteen sijaan.

 

... miehistä.

heistä on vaikea oppia mitään. He eivät välttämättä kuitenkaan kaikesta huolimatta halua oppia naisesta mitään. Miksi silloin minäkään oppisin?